Az ESSENS Tudományos Tanácsa vezető cseh szakértőkből, technológusokból és tudósokból áll, akik a biotechnológia, a gyógyszerészet és az élelmiszeripar területén tevékenykednek. Akadémikusokkal együttműködve vesznek részt számos klinikai vizsgálatban és aktívan részt vesznek a kutatásban és a fejlesztésekben. A személyes vagy világméretű kutatási programokon keresztül szerzett eredmények tanulmányozásával közösen tervezik és fejlesztik az ESSENS termékeit, melyek hatékonysága és minősége sokszor magasabb, mint a piacon megtalálható hasonló termékeké

RNDr. Eliška Čechová, Ph.D


Az analitikai és környezeti kémiát tanulmányozta a Cseh Köztársaság Masaryk Egyetemen Brnoban, ahol a diploma megszerzése után dolgozni is elkezdett. Szakmai tapasztalatokat szerzett Németországban és Ausztriában végzett külföldi gyakorlatok során. Kutatása a környezet toxikus anyagaira és az anyatejre, valamint ezeknek az emberi egészségre gyakorolt hatására összpontosított. Miután elhagyta a tudományos ágazatot, új étrend-kiegészítők és kozmetikumok fejlesztésének szenteli magát, ahol korábbi tapasztalatait alkalmazza, különösen a kiváló minőségű termékek összetevőinek kiválasztása során. Munkáját gyakran tudományos folyóiratokban és hasznos cikkekben publikálja.

RNDr. Petr Ryšávka


A Brnoi Masaryk Egyetemen a genetikai és molekuláris biológia tanulmányozása az élete szerelmévé vált. Miután részt vett bakteriális vakcinák előállításában és fejlesztésében, illetve mikrobiális lizátumok alkalmazásában az immunrendszer támogatására, felfedezte az egyedülálló biofilm probiotikumot, amelyet szabadalmaztatott. A laboratóriumok és mikroszkópok iránti szeretete töretlen maradt és szoros együttműködést kezdett számos vezető egyetemi munkahellyel és aktívan részt vállalt nemzetközi klinikai vizsgálatokban. Mint elismert szakértő, gyakori vendég a gyógyszerészeti és orvosi kongresszusokon, ahol előadást tart az intesztinális mikroflóra témájáról és annak emberi egészségre gyakorolt hatásáról.

PharmDr. Milan Krajíček


Nem mindenki elég szerencsés ahhoz, hogy a munkája a hobbija lehessen. Kétségtelenül igaz ez Milán Krajíček -re. A Hradec Králové Károly Egyetemen diplomázott, tudományos és szakmai pályafutását már diákként kutatásokkal kezdte. A Gyógyszerészeti Tanszéken már foglalkozott a gyógyszerformák területével és a mai napig is ezekkel a kérdésekkel foglalkozik. Új és ígéretes anyagok biztosítása a betegek számára nem végezhető klinikai vizsgálatok nélkül, ezért együttműködik több cseh és nemzetközi munkahellyel. Ezen kívül minden felfedezést nemzetközi szakmai folyóiratokban tesz közzé és részt vesz a gyógyszerészeti és orvosi kongresszusokon.

Ing. Jiří Štěpánek


A Bányászati Egyetemen folytatott tanulmányai - Ostravai Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Kar - meghatározták sorsát, mint gépészmérnök. Szerencséjére és talán nem véletlenül az élelmiszeriparban technológusként kezdett dolgozni, ahogy az már korábbról is ismert volt. Nemcsak a technológiai folyamatok tökéletes ismerete volt előnyére, hanem a bonyolult orvosi előírások ismerete, illetve a folyamatos szakmai tudásvágy is, miáltal ismertté vált nemzetközi szakmai szemináriumokon és szakmai gyakorlatokon. Jelenlegi tevékenységét üzleti, fejlesztési és mindenekelőtt kedvelt terepi technológiai termeléssel ötvözi.

Ing. Anna Kołorzová


Miután a Prágai Kémiai Technológiai Egyetemen végzett a tej- és zsírtechnológiával foglalkozó Élelmiszeripari és Biokémiai Technológiai Karon, csatlakozott egy tejipari vállalathoz, ahol számos szakmai pozícióban volt, de lelkesedése és irányítási készsége miatt hamar irányítási pozícióba került. Saját tapasztalatából, hogy a legjobb dolgokat a természet maga tervezi, ez lett a "mottója" és ezzel az erős meggyőződéssel elhagyta a sikeres vállalatot és új kihívásokat keresett. A szarvasmarha-kolosztrum feldolgozása és technológiája a szeretett területe lett.